Aslında değil tabiki, TV sistemleri genelde 75Ω olmakla beraber konuyu dağıtmadan sorumuzu cevaplayalım.

50Ω mikrodalga mühendisinin göbek adı gibidir. Günümüzde tasarlanan devrelerin, ölçüm cihazlarının, akademik çalışmaların neredeyse tamamı 50Ω'dur. 50Ω, antenden başlayıp, kuvvetlendıcı, karıştırıcı, süzgeç gibi her katta karşımıza çıkar. Bütün alt sistemler de 50Ω olduğu için biz de tasarımlarımızı 50Ω'a uygun yaparız ki başka sistemler ile uyumsuzluk yaşamayalım, yansımalardan kaynaklı bır kayıp oluşmasın. Peki nereden geliyor bu 50Ω?

Tasarım açısından mikrodalga sistemlere baktığımızda 20ohm altı veya 100ohm üstü bir iletim hattı üretimi zahmetli, dolayısıyla da maliyeti yüksektir. 20 ohm hatlarda iki iletken arası çok büyük olmakta, 100ohm üstünde de çok küçük olmaktadır.

"Mühendisliğin 1. Kuralı" daha "ucuza" imal etmek olduğu için mikrodalganın geliştiği ilk yıllarda da üretim açısından daha uygun olan ara değerler kullanılmıştır. Bu dönemde birbirinden bağımsız çalışan laboratuvar ya da firmaların 40 ya da 80 ohm gibi ara değerler kullanmıştır. Birçok insan için felaket olarak nitelendireceğimiz ancak mikrodalga alanının gelişimi açısından altın yıllar sayılan 2. Dünya Savaşı zamanlarında mikrodalga üzerine olan ilginin artmas mikrodalga alanındaı çeşitli firmaların doğmasına sebep oldu. Özellikle ölçüm cihazı ihtiyacı, herkes için en temel gereksinim olarak giderek büyüyen bir pazar oluşturdu. İlk ölçüm cihazı üreten firmaların giderek 50Ω cihazlara odaklanması aslında kıvılcımı başlatan şey olmuştur denebilir. Zaman geçtikçe 50Ω ölçüm cihazları artmış, tasarımcılar da tasarım açısından da uygun olan ve ölçüm cihazları ile de doğrudan kullanılabilen bu empedansı standart olarak belirlemişlerdir. Teknolojik olarak tarih yine tekerrür etmiş, sanayinin yönlendirmesi ile 50Ω standart bir kavram olarak gelişmiş ve kabul görmüştür.